ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [προστασία μέσω email]

Τηλ: + 86 15116180113

Όλες οι κατηγορίες

Νεα

Αρχική σελίδα> Νεα

Νεα

Email: [προστασία μέσω email]

Τηλ: + 86 15116180113

Προσθήκη: 3ος Όροφος, Κτίριο Επώασης, Νο. 2, Πάρκο υψηλής τεχνολογίας Longping, δρόμος Xiongtian No. 98, περιοχή Furong, πόλη Changsha, επαρχία Χουνάν

Η αποτελεσματικότητα και η επίδραση μιας σκόνης φρούτων και λαχανικών

Χρόνος: 2023-04-25 Προβολές: 62

Τι είναι οι σκόνες φρούτων και λαχανικών;

Οι σκόνες φρούτων και λαχανικών είναι συμπληρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση της πρόσληψης πραγματικών φρούτων και λαχανικών. Αποτελούνται από μια ποικιλία συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών.


Υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το εάν οι σκόνες φρούτων και λαχανικών είναι αποτελεσματικές στο να βοηθήσουν τους ανθρώπους να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι είναι πιο αποτελεσματικά από το εικονικό φάρμακο στην αύξηση της πρόσληψης φρούτων και λαχανικών. Άλλοι δεν βρήκαν διαφορά μεταξύ σκόνης φρούτων και λαχανικών και εικονικών φαρμάκων όσον αφορά την αποτελεσματικότητα. Η μεγαλύτερη μελέτη μέχρι σήμερα διαπίστωσε ότι και οι δύο ομάδες βελτίωσαν την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, αλλά η βελτίωση ήταν μεγαλύτερη μεταξύ αυτών που έλαβαν τα συμπληρώματα από ό,τι μεταξύ εκείνων που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.


Τύποι σκόνης φρούτων και λαχανικών

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την ημερήσια δόση φρούτων και λαχανικών; Μια επιλογή είναι να φάτε ένα ολόκληρο φρούτο ή λαχανικό, αλλά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το χωρέσετε στην καθημερινή σας ρουτίνα. Αν ψάχνετε για μια ευκολότερη επιλογή, μπορείτε να δοκιμάσετε μια σκόνη φρούτων ή λαχανικών.


Οι πιο συνηθισμένοι τύποι σκόνης φρούτων και λαχανικών

• Χυμοί

Μια σκόνη χυμού παρασκευάζεται από αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά που έχουν αλεσθεί σε λεπτή σκόνη. Είναι βολικά επειδή μπορούν να προστεθούν σε νερό ή άλλα ποτά για να αυξήσετε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. Ωστόσο, οι χυμοί δεν παρέχουν τόσα θρεπτικά συστατικά όπως τα ολόκληρα τρόφιμα, επομένως δεν είναι ιδανικοί για όλους.


• Smoothies

Τα smoothies είναι ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να λαμβάνετε την καθημερινή σας δόση φρούτων και λαχανικών. Τα smoothies παρασκευάζονται αναμειγνύοντας φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά με γάλα, γιαούρτι ή άλλα υγρά. Το μείγμα που προκύπτει είναι λείο, αλλά περιέχει επίσης κομμάτια φρούτων και λαχανικών, τα οποία μερικοί άνθρωποι βρίσκουν δυσεύρετα. Αν θέλετε ένα απαλό ρόφημα που περιλαμβάνει περισσότερα θρεπτικά συστατικά από χυμό, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα smoothies.


Αποτελεσματικότητα και αποτελέσματα σκόνης φρούτων και λαχανικών

Οι σκόνες φρούτων και λαχανικών είναι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής με υψηλά αντιοξειδωτικά και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς σκόνες παρασκευάζονται από βατόμουρα, φράουλες, σπανάκι, κατσαρό λάχανο, μαρούλι romaine, καρότα, μήλα και πορτοκάλια. Ενώ η αποτελεσματικότητα και τα αποτελέσματα αυτών των σκονών εξακολουθούν να μελετώνται, υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχουν οφέλη για τη συνολική υγεία.


Συμπέρασμα

Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση ανθρώπων που αναζητούν αποτελεσματικά και πλούσια σε αποτελέσματα συμπληρώματα διατροφής. Οι σκόνες φρούτων και λαχανικών είναι μια τέτοια επιλογή, καθώς προσφέρουν τα οφέλη της κατανάλωσης ολόκληρων φρούτων και λαχανικών σε μια βολική μορφή σκόνης. Ορισμένες σκόνες φρούτων και λαχανικών περιέχουν επίσης πρόσθετα θρεπτικά συστατικά, όπως αντιοξειδωτικά ή μέταλλα, που μπορεί να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους. Αν ψάχνετε για έναν αποτελεσματικό τρόπο για να αυξήσετε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, σκεφτείτε να συμπεριλάβετε ένα συμπλήρωμα σκόνης φρούτων ή λαχανικών στη διατροφή σας.


Καυτές κατηγορίες