ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: [προστασία μέσω email]

Τηλ: + 86 15116180113

Όλες οι κατηγορίες

Νεα

Αρχική σελίδα> Νεα

Νεα

Email: [προστασία μέσω email]

Τηλ: + 86 15116180113

Προσθήκη: 3ος Όροφος, Κτίριο Επώασης, Νο. 2, Πάρκο υψηλής τεχνολογίας Longping, δρόμος Xiongtian No. 98, περιοχή Furong, πόλη Changsha, επαρχία Χουνάν

Επιδράσεις σε σκόνη χυμού παπάγιας Πώς και χρήσεις

Χρόνος: 2023-04-25 Προβολές: 48

αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Τα φυτοχημικά που υπάρχουν στη σκόνη χυμού παπάγιας Carica είναι γνωστό ότι έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του σώματος από την καταστροφή των κυττάρων. Αυτά τα αντιοξειδωτικά αναστέλλουν τη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες περιλαμβάνουν απλό οξυγόνο, ρίζες υδροξυλίου και ρίζες υπεροξειδίου. Η συσσώρευση ελεύθερων ριζών στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες και γήρανση του δέρματος. Επιπλέον, το οξειδωτικό στρες παίζει σημαντικό ρόλο στην επούλωση των πληγών.


Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σκόνης χυμού παπάγιας έχουν αποδειχθεί τόσο σε δοκιμές χωρίς κύτταρα όσο και σε ιστούς. Στη δοκιμασία χωρίς κύτταρα, το υδατικό εκχύλισμα σπόρων παπάγιας Carica μείωσε τη ρίζα ΝΟ κατά 69.4%. Αυτό συνοδεύτηκε από μείωση της εισροής ιόντων ασβεστίου στο κυτταρόπλασμα.


Κάλιο

Η λήψη σκόνης χυμού παπάγιας μπορεί να είναι ευεργετική για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Η παπάγια περιέχει κάλιο, το οποίο είναι απαραίτητο για υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Περιέχει επίσης φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.


Η παπάγια είναι επίσης γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της. Βοηθά επίσης στην επούλωση πεπτικών διαταραχών, όπως έλκη και εκκολπωματίτιδα.


Είναι επίσης γνωστό ότι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το ένζυμο παπαΐνη στις παπάγια βοηθά στη διάσπαση των λιπών και των πρωτεϊνών, γεγονός που προάγει την πέψη.


Περιέχει επίσης μια ποικιλία βιταμινών και μετάλλων, όπως κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και ασβέστιο. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, το οποίο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.


Βιταμίνη C

Η προσθήκη βιταμίνης C από τη σκόνη χυμού παπάγιας στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς σας. Η βιταμίνη C βοηθά στην προστασία του σώματος από την οξείδωση της χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων και μπορεί να προάγει έναν υγιή καρδιακό ρυθμό.


Η σκόνη χυμού παπάγιας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των φλεγμονωδών δεικτών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η φλεγμονή είναι πρόδρομος πολλών σοβαρών ασθενειών και ότι η μείωση της φλεγμονής μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη των χρόνιων παθήσεων.


Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η σκόνη χυμού παπάγιας αύξησε τα επίπεδα του αντιφλεγμονώδους ενζύμου IL-10. Το εκχύλισμα αύξησε επίσης τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών ενζύμων. Επίσης μείωσε τα επίπεδα υπεροξείδωσης λιπιδίων και την παραγωγή ROS.


Ο χυμός παπάγιας είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να προστατεύσει από την οξειδωτική βλάβη του δέρματος. Περιέχει επίσης βήτα-καροτίνη, η οποία έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του άσθματος και της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.


φυτοχημικά

Τα φυτοχημικά της σκόνης χυμού παπάγιας είναι πολύ χρήσιμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη θεραπεία πεπτικών προβλημάτων. Τα φυτοχημικά στη σκόνη χυμού παπάγιας έχουν αναφερθεί ότι μπορούν να μειώσουν την υπεροξείδωση των λιπιδίων, την οξείδωση των λιπιδίων και τη βλάβη του DNA. Έχουν επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυτά τα φυτοχημικά μπορούν να καταστείλουν την έκφραση της COX-2. Μπορεί επίσης να έχουν διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


Τα φυτοχημικά της σκόνης χυμού παπάγιας είναι επίσης χρήσιμα για τη θεραπεία διαφόρων ελμινθιών. Είναι χρήσιμα στη μείωση των χρόνιων αναπνευστικών ασθενειών, όπως το άσθμα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη θεραπεία ιογενών πυρετών. Μπορούν επίσης να μειώσουν την αναιμία που προκαλείται από την ελονοσία. Μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως φυσικό μαλακτικό κρέατος.


Αγιουρβεδικές χρήσεις

Ανάμεσα στα πολλά φρούτα και λαχανικά που κατοικούν στη γη, η παπάγια έχει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι σημαντική τόσο για την υγεία όσο και για τη διαχείριση του βάρους. Είναι επίσης γεμάτο με τα καλά υλικά όπως αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα οποία είναι όλα χρήσιμα για μια υγιή καρδιά.


Η παπάγια μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των ελεφαντοειδών αναπτύξεων, μιας μεγάλης, διογκωμένης περιοχής του σώματος που ταλαιπωρεί εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά το σώμα να αυτοθεραπευθεί προκαλώντας μια σειρά από πολλά οφέλη για την υγεία. Χρησιμοποιείται επίσης για πόνους νεύρων και λοιμώξεις από εντερικά παράσιτα.


Γιατροσόφια της γιαγιάς

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα της σκόνης χυμού παπάγιας ως προϊόντος που προάγει την υγεία. Εκτός από την παροχή αντιοξειδωτικών, η παπάγια μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Περιέχει βήτα-καροτίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου άσθματος. Επιπλέον, ο χυμός μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με διαβήτη.


Το φυτό παπάγια καλλιεργείται εδώ και αιώνες σε πολλές τροπικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του νότιου Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής. Σήμερα, η παπάγια καλλιεργείται επίσης σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Νιγηρίας. Παραδοσιακά, η παπάγια έχει χρησιμοποιηθεί ως βασική τροφή σε πολλούς αυτόχθονες πληθυσμούς.


Ο καρπός περιέχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και των λιπών. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή σε άτομα με χρόνιες παθήσεις. Η παπάγια μπορεί επίσης να έχει αποτελέσματα μείωσης της γλυκόζης στο αίμα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Επιπλέον, η περιεκτικότητα του φρούτου σε φυτικές ίνες μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς.

Καυτές κατηγορίες